Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: Kατά περίεργο τρόπο άνοιξαν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων

1712

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ά. Γεωργιάδη απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Λάρισα, 4 Μαΐου 2020
Αρ. Πρωτ.:876

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ά. Γεωργιάδη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του εκ μέρους όλων των συναδέλφων του λιανικού εμπορίου, που ως επί το πλείστον είναι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς σήμερα, 4 Μαΐου 2020, κατά περίεργο τρόπο άνοιξαν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ξένων και ελληνικών συμφερόντων με εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ανοίξουνε οι μικρές επιχειρήσεις έως 250 τετραγωνικά μέτρα.
Δημιουργείτε έτσι μεγάλη σύγχυση και αδικία στην αγορά, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Κάθε μέρα που περνάει παραμένοντας κλειστά οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις συσσωρεύουν χρέη και θα είναι πιο δύσκολη η μετάβασή τους στην κανονικότητα.
Για αυτόν τον λόγο ζητάμε να επανεξεταστεί το μέτρο και να ανοίξει η αγορά νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία 11η Μαΐου.
Πιστεύουμε κ. Υπουργέ πώς το αίτημα μας είναι δίκαιο, προσφέραμε και θα προσφέρουμε πολλά τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην καταπολέμηση της ανεργίας τηρώντας πάντα τους κανόνες για την ασφάλεια όλων, κάτι που θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι παράλογο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, οι μικρές επιχειρήσεις για μια ακόμη φορά αδικούνται και οι μεγάλες αλυσίδες ευνοούνται.
Κλείνοντας πιστεύουμε πως με την άμεση παρέμβασή σας θα επέλθει η ηρεμία στην αγορά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Πρόεδρος
Παπαδόπουλος Χαράλαμπος

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Papadopoulos Xaralampos, λωρίδες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ