Φλωρίδης για Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπαζώματα» – «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε διάταξη που επέτρεπε στον ανακριτή να ακούσει τα ηχητικά»

147

Σε υψηλούς τόνους ήταν η ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή κατά την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Ειδικά για τα Τέμπη ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει τη διάταξη που θα επέτρεπε στον ανακριτή να διεξάγει έρευνα χωρίς όρια για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε: «Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές, να ακούσουν κάθε συνομιλία, που δεν προβλεπόταν από το νόμο, δεν την ψηφίσατε. Εσείς που ενδιαφέρεστε για την αποκάλυψη της αλήθειας και της διαφάνειας. Και μαζί με εσάς, δεν την ψήφισαν και οι άλλοι υποκριτές. Οι κύριοι της ΝΙΚΗΣ και οι κυρίες. Και βεβαίως το ΚΚΕ που δεν ψήφισε γενικά τίποτα», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Σε άλλο σημείο και αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας υποστήριξε: «Περιμένατε να υπάρξει ένα σήμα από κάπου – εξωθεσμικά – για να υποβάλετε πρόταση μομφής», ενώ για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν έχει καμία σχέση και καμία επαφή με την τρίτη ελληνική Δημοκρατία».

«Η διατύπωση της άποψης ότι χρειαζόμαστε ξένους παρατηρητές δεν έρχεται μόνο από τον αρχηγό σας, αλλά την ακολούθησε και ο κ. Φαραντούρης ο οποίος επικαλέστηκε την Ευρωπαία εισαγγελέα για να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση: ζητάτε δηλαδή την επέμβαση ξένων δυνάμεων αφού εσείς με το 12% δεν μπορείτε να την ρίξετε και πρέπει να έρθει κάποιος από έξω για να το κάνει».

«Μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου. Ω, τι χώματα είναι αυτά;» είπε ο Φλωρίδης και κατηγόρησε τα κόμματα του προοδευτικού τόξου για «αριστερόστροφο φασισμό». Μάλιστα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για το έγκλημα στα Τέμπη, λέγοντας ότι «είναι για τα μπάζα όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα».

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ