Λάρισα: Απόβαση στο κέντρο έκαναν για άλλη μία φορά οι αγρότες (BINTEO)

358
Φωτογραφία 902.gr

Με κορναρίσματα και συνθήματα κατέφθασαν για άλλη μία φορά οι αγρότες στο κέντρο της Λάρισας σήμερα το απόγευμα. Οι αγρότες ξκίνησαν από το μπλόκο του κόμβου Πλατυκάμπου και στάθμευσαν στην κεντρική πλατεία όπου θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους μέχρι αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

902.gr
902.gr

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία, υπάρχει ένα άλλο αίτημα που έγινε προς το γραφείο του πρωθυπουργού από πλευράς των αγροτών. Αναμένουν την απάντηση εάν θα γίνει δεκτό αυτό το αίτημα. Παράλληλα, διαμόρφωσαν την αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο, όπως επισημαίνουν, αναμένουν ειλικρινή διάλογο και λύσεις.

Η συνολική εκπροσώπηση θα είναι από 15 ανθρώπους και συγκεκριμένα: έξι από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία μέχρι το Βόλο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και έναν από την Πελοπόννησο.

Τα βασικά τους αιτήματα, που γνωστοποίησαν και με επιστολή τους στον πρωθυπουργό είναι:

Θεσμοθέτηση αγροτικού πετρελαίου
Επτά λεπτά ανά κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα
Αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ
Αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων, που δεν καλύπτονται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ
Έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις στα τελωνεία
Κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές
Έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα

“Περιμένουμε τις απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, περιμένουμε να δώσει βάση σε αυτά που λέμε, να καταλάβει ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και χρήζουν άμεσης απάντησης” τόνισε στην ΕΡΤ ο Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Γουγούτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ