Λάρισα: Αθώος οδηγός του υπεραστικού ΚΤΕΛ για δυστύχημα με θύμα 22χρονο

526

Με δάκρυα στα μάτια, ψελλίζοντας τη φράση «τελικά υπάρχει δικαιοσύνη» και σεβόμενος πλήρως τη βαθύτατη θλίψη από το αποτέλεσμα, ο οδηγός του υπεραστικού ΚΤΕΛ που είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο τον Απρίλιο του 2015 από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος, άκουσε με μεγάλη ανακούφιση την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας (Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020) τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία σε μια τραγική υπόθεση με ιδιαίτερα βαρύ κλίμα διότι πραγματευόταν τις συνθήκες θανάτου ενός νεαρού ανθρώπου.
Το τροχαίο δυστύχημα είχε συμβεί στο 7ο χλμ Λάρισας – Κοζάνης. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Δεσκάτη – Ελασσόνα – Λάρισα με κατεύθυνση προς Λάρισα. Κάποια στιγμή σταμάτησε για να πάρει επιβάτιδα αλλά το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός προσέκρουσε στο πίσω μέρος του λεωφορείου με τραγικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.
Στο πρώτο δικαστήριο ο οδηγός του λεωφορείου είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ανεξαρτήτως συνυπαιτιότητας, καθώς αποδείχθηκε πως «δεν οδηγούσε με σύνεση και δεν απέφυγε οποιαδήποτε συμπεριφορά, που ήταν ενδεχόμενο να εκθέσει σε κίνδυνο άλλους χρήστες της οδού, καθώς στο ύψος του 7ου χλμ της οδού, μείωσε σταδιακά ταχύτητα του και άναψε τα αλάρμ και στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα, πραγματοποιώντας στάση προκειμένου να ανέβει επιβάτιδα η οποία έκανε σήμα στον οδηγό».
Σύμφωνα με το πρώτο δικαστήριο «αυτό δεν επιτρέπεται επειδή στο σημείο αυτό δεν υπήρχε καθορισμένη στάση αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών του ΚΤΕΛ».
Από αυτήν την ενέργεια θεώρησε το δικαστήριο πως ο 22χρονος προσέκρουσε στο πίσω μέρος του λεωφορείου αν και προσπάθησε να αποφύγει τροχοπεδώντας το όχημα αφήνοντας ίχνη για 15 περίπου μέτρα. Γι αυτό και τον είχε τιμωρήσει με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως μείωσε σταδιακά ταχύτητα και σε καμία περίπτωση απότομα ενώ δεν είχε δει καν το αυτοκίνητο που ακολουθούσε και το μόνο που άκουσε ήταν τον κρότο από τη σύγκρουση. Το δικαστήριο εν τέλει τον έκρινε αθώο.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του κάμπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ