Λάρισα: Κάποτε μοίραζε τύχη και γέλιο τώρα παραμένει «ξεχασμένος» στο νεκροτομείο

1784

Μία ακόμη γνώριμη και γραφική μορφή της Λάρισας «έφυγε» τις τελευταίες ημέρες για το μεγάλο ταξίδι. Πρόκειται για τον Γιώργο Κεντρίδη, που ζούσε πουλώντας λαχεία και ήταν γνωστός για το χιούμορ και τις ευφάνταστες ερασιτεχνικές εμφανίσεις του, κυρίως σε θεσσαλικό πολυκατάστημα, πότε ντυμένος κλόουν, πότε κάνοντας παντομίμα και διάφορους άλλους αυτοσχεδιασμούς. Η καταγωγή του ήταν από τη Μυτιλήνη, ήταν πολυταξιδεμένος, αλλά ως τα 84 χρόνια του ζούσε στη Λάρισα.

Ωστόσο από την 28η Φεβρουάριου που πέθανε μέχρι και σήμερα, το άψυχο σώμα του 84χρονου που αποτέλεσε γραφική μορφή της Λάρισας, παραμένει «ξεχασμένο» σε νεκρο­θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σχεδόν σαράντα ημέρες από τον θάνατο του Γ. Κεντρίδη, δεν εκδηλώ­θηκε ενδιαφέρον για να τον κηδέψουν, με αποτέλεσμα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, το Αστυνομικό Τμήμα και η Ιατροδικα­στή Υπηρεσία να αναζητούν λύση προκειμένου να τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία, μετά από αίτημα που υπέβαλε χθες η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στις δικαστικές αρχές καθώς η σορός του 84χρονου δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στο νεκροτομείο του ΠΓΝΛ.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και με τον 84χρονο, το πρόβλημα δημιουργείται από την αδυναμία κάλυψης του κόστους της κηδείας, ενώ από τον Δήμο Λαρισαίων, σε περιπτώσεις απόρων μεταξύ άλλων πολιτών, παραχωρείται ο τάφος.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ