Στον εφέτη ανακριτή απολογούνται σήμερα τρία στελέχη του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

197

Ενώπιον του εφέτη – ανακριτή που χειρίζεται την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη αναμένεται να βρεθούν σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου τρία στελέχη του ΟΣΕ, προκειμένου να απολογηθούν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, μετά την προθεσμία που πήραν την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπυρίδωνα Πατέρας, καθώς και δύο μέλη της επιτροπής μετατάξεων Αθανάσιος Κοττάρας και Στυλιανή Κολιοπουλου, που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους σχετικά με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας στη συγκεκριμένη θέση.

Υπενθυμίζεται πως στους δύο τελευταίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας για παράβαση καθήκοντος.

Σε ότι αφορά την έρευνα, ο εφέτης ανακριτής Μπακΐμης έχει ήδη διατάξει εδώ και εβδομάδες τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από Ιταλούς εμπειρογνώμονες και ειδικότερα από δύο τεχνικούς υπαλλήλους της ιταλικής εταιρείας Hitachi Rail SpA.

Ο κ. Μπακαΐμης διέταξε επίσης τη διενέργεια ψηφιακής αναπαράστασης (animation) της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών από πραγματογνώμονα κινηματογραφιστή που θα συνεργαστεί με τους ήδη διορισθέντες πραγματογνώμονες μηχανικούς, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ο οποίος εκπροσωπεί ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες 11 θανόντων και 8 τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη.

Πηγή: Makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ