Προκηρύχθηκαν οι θέσεις του προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και ενός μέλους της ΡΑΕ

401

Στην προκήρυξη των θέσεων του προέδρου, του α’ αντιπροέδρου και ενός μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, οι θητείες των οποίων λήγουν στις 22 Ιουνίου προχώρησε σήμερα με απόφασή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι υποψήφιοι πρέπει να διακρίνονται για επιστημονική κατάρτιση, επαγγελματική ικανότητα και να διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα αρμοδιότητας της ΡΑΕ καθώς και εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4001/2011. Οφείλουν συγκεκριμένα να διαθέτουν και να επιδεικνύουν υψηλή επιστημονική γνώση και πολυεπίπεδη επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό και εξειδικευμένη εμπειρία ιδίως σε ρυθμιζόμενες αγορές ενέργειας, σε ζητήματα ανταγωνισμού, καθώς και στην αντίστοιχη νομοθεσία της ΕΕ. Ειδικά όσον αφορά στις θέσεις του προέδρου και του α’ αντιπροέδρου, απαιτείται επιπροσθέτως και διοικητική επαγγελματική εμπειρία σε υψηλό επίπεδο.

Η προκήρυξη δημοσιεύεται σε τέσσερις ημερήσιες εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση εντός 30 ημερών από την επομένη της δημοσίευσης λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα, αίτηση σε μορφή δήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα μέλη της ΡΑΕ επιλέγονται από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύστερα από προκήρυξη και προτείνονται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για διορισμό. Η Επιτροπή γνωμοδοτεί επί της πρότασης του Υπουργού εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής, τα μέλη που έχουν προταθεί για τις θέσεις του προέδρου και του α’ αντιπροέδρου διορίζονται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ το μέλος για το οποίο υπάρχει θετική γνωμοδότηση διορίζεται με απόφαση του υπουργού ΠΕΝ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ