Σε κοινές εκδηλώσεις προχωρούν υπουργός Εξωτερικών και Περιφέρεια Αττικής με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης

333

Σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν με αφορμή την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης προχωρούν το υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής όπως συμφώνησαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ως πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

Προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία σε συνθήκες πανδημίας και στόχος των κοινών πρωτοβουλιών είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της Περιφέρειας και ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο μιας επιτυχημένης Ελληνικής Προεδρίας, στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν άλλωστε και τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα πλέγμα ενεργειών, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας.

Ειδικότερα, αυτές περιλαμβάνουν κοινές εκδηλώσεις κοινωνικού, επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου, για τις οποίες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Με αφορμή τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε: «Με την Περιφέρεια Αττικής ενώνουμε δυνάμεις. Με κοινές δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην επιτυχημένη διοργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το υπουργείο Εξωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη για να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε τομείς όπως η υγεία και πολιτισμός.

Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά με στόχο την θωράκιση της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, ενώ ενισχύει το πολιτιστικό κεφάλαιο και υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και του θεματικού τουρισμού».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ