Σταύρος Καλαφάτης: «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

364

«Είναι τώρα φανερό σε όλους πως ο Ταγίπ Ερντογάν, οργανώνοντας την εισβολή μεταναστών στη χώρα μας, περίμενε να μας αιφνιδιάσει, αλλά αιφνιδιάστηκε, προσδοκούσε μια εύκολη νίκη, αλλά απέτυχε παταγωδώς. Προφανώς, λοιπόν, το κρατάει αυτό και, με κάποιο τρόπο, θα επανέλθει» απαντά ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σε ερώτηση για το κατά πόσο τον ανησυχεί το ενδεχόμενο μιας νέας έντασης με την Τουρκία.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο κ. Καλαφάτης συμπληρώνει πως ο Ταγίπ Ερντογάν «κρατάει και το σύνολο των αυθαίρετων διεκδικήσεων της χώρας του στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο και την Κύπρο. Σίγουρα ξανασκέπτεται τα επόμενα βήματά του σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά και κάτω από το βάρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία. Σίγουρα, όμως, πήρε και το μήνυμα που του στείλαμε από τον Έβρο και ξέρει πολύ καλά πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για τη φύλαξη των συνόρων και την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ότι για τα δίκαια και τα δικαιώματα του Ελληνισμού όλοι οι Έλληνες είμαστε μια γροθιά».

Αναφορικά με τις αξιώσεις της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών ο κ. Καλαφάτης μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Καθώς η Τουρκία εκπέμπει την εικόνα μιας χώρας ταραξία, η ηγεσία της προσπαθεί να ντύσει τις θρασύτερες προκλήσεις της με μανδύα νομιμότητας. Δεν καταφέρνει, ωστόσο, παρά μόνο να θυμίζει το λύκο που έβαλε προβιά».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ