Συνάντηση Κικίλια – Πατούλη: Ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός

315

Να δοθεί έμφαση στις πολιτικές πρόληψης που θα θωρακίσουν τη χώρα και τους πολίτες και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, πρότεινε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατά τη συνάντηση τους με αντικείμενο την διερεύνηση τρόπων συνδρομής της περιφέρειας στην εθνική προσπάθεια για την θωράκιση της υγείας κατά την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για τις δράσεις που δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση και υπογράμμισε τη σημασία να ενισχυθούν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της περιφέρειας, ώστε προγράμματα πρόληψης υγείας να υλοποιούνται με αποτελεσματικότερο και λειτουργικότερο τρόπο.

Με την άποψη αυτή συμφώνησε ο υπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επισημαίνοντας πως οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης είναι οι κατάλληλοι φορείς για την εκτέλεση των συγκεκριμένων πολιτικών.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η Πολιτεία στους βέλτιστους τρόπους θωράκισης της χώρας και των πολιτών, με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού.

Ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για τον περιορισμό της πανδημίας και χαρακτήρισε «καθοριστική» τη συμβολή της περιφέρειας στο πεδίο παροχής υγειονομικού υλικού.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι «θα είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι» στην εθνική προσπάθεια να ξαναβρεί η Ελλάδα τον βηματισμό της, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που γίνεται η τουριστική επανεκκίνηση.

Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες και τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Νωρίτερα  κατά τη συζήτηση έκανε μία ανασκόπηση των πρωτοβουλιών της περιφέρειας για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, μεταξύ των οποίων, η εξασφάλιση εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ για τα νοσοκομεία της Αττικής, η λειτουργία του τετραψήφιου αριθμού 1110 το οποίο παρείχε σε 24ωρη βάση ενημέρωση και υποστήριξη για τον κορονοϊό και οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της περιφέρειας και του ΙΣΑ για διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, κ.ά.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ