Ακριβά πλήρωσε την έξοδο σε τσιπουράδικο 50χρονος Βολιώτης – Οδηγούσε μεθυσμένος βαν με τουρίστες

194

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες ο 50χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στο Βελεστίνο το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από τριήμερη προθεσμία που του είχε δοθεί την Δευτέρα για να προετοιμάσει την απολογία του.

Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, ο ίδιος συνελήφθη στο ύψος της Χλόης Βελεστίνου ενώ οδηγούσε τουριστικό βαν 9 θέσεων στο οποίο μετέφερε 4 τουρίστες.

Όπως είπε ο 50χρονος στην απολογία του, το μεσημέρι της Κυριακής είχε πάει οικογενειακώς για τσίπουρα μαζί με την σύζυγό του, τα δύο τους παιδιά και ένα ακόμη άτομο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κατανάλωσαν όλοι μαζί 10 τσίπουρα και μια μπύρα, και έπειτα επέστρεψαν σπίτι με αυτοκίνητο που οδηγούσε η κόρη του.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δέχθηκε τηλεφώνημα από φιλικό του πρόσωπο, ο οποίος τον ρώτησε αν μπορεί να μεταφέρει με το βαν του 4 άτομα στη περιοχή του Βελεστίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΑΛΟΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο 50χρονος, όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε καλά και μάλιστα δέχθηκε να κάνει την εξυπηρέτηση αφιλοκερδώς, ενώ δεν βρισκόταν εν ώρα εργασίας.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης παρουσιάστηκε η κόρη του, η οποία υποστήριξε πως στο τσιπουράδικο ο 50χρονος ήπιε 4 τσίπουρα και μια μπύρα και πως είχε μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 5 ωρών από την επιστροφή της οικογένειας στο σπίτι ως την σύλληψη του πατέρα της.

Σημειώνεται ότι, κατά την διενέργεια του αλκοτέστ στον 50χρονο όταν αυτός συνελήφθη, το ποσοστό οινοπνεύματος ανά λίτρο αίματος ήταν 2,00 mg/lt τόσο στην 1η όσο και στην 2η μέτρηση.
Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για τις κατηγορίες της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος με κίνδυνο για άνθρωπο του ΠΚ και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος του ΚΟΚ. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ενώ του επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ