Ένοχη 84χρονη στον Βόλο για δυσφήμιση κατά συγγενών της – Υποστήριζε ότι της «έφαγαν» την περιουσία με πλαστά συμβόλαια

229

Καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 84χρονη η οποία αντιμετώπιζε δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και ψευδή δήλωση, καθώς ισχυριζόταν ότι η περιουσία που κληρονόμησαν εξ’ αγχιστείας συγγενείς της από την αποβιώσασα αδερφή της στην Αθήνα μεταβιβάστηκε με πλαστά συμβόλαια.

Συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη υποστήριζε ότι τα 7 ανίψια της αδερφής της, όλοι κάτοικοι Αθηνών, απέκτησαν παράνομα την ακίνητη περιουσία της τελευταίας, η οποία βρίσκεται στην Πελοπόννησο και αρχικά ανήκε στον θανόντα δεύτερο σύζυγο της, και ότι τα συμβόλαια που τους όριζαν ιδιοκτήτες ήταν πλαστά. Ισχυριζόταν μάλιστα πως η αδερφή της είχε δηλώσει στην 84χρονη ότι τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία θα μεταβιβάζονταν στην ίδια.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, λήφθηκε υπόψη προηγούμενη απόφαση αστικού δικαστηρίου στην οποία είχε αποδειχθεί πως τα επίμαχα συμβόλαια είναι καθόλα γνήσια και δεν τίθεται κανένα θέμα πλαστογραφίας τους, καθώς είχαν συνταχθεί από δικηγόρους, και μάλιστα το 2010, αρκετά χρόνια πριν το θάνατο της αδερφής της κατηγορουμένης το 2015, στην Αθήνα όπου κατοικούσε.

Οι 7 μηνυτές, δύο από τους οποίους παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους, υποστήριξαν πως η 84χρονη ασκούσε πίεση σε βαθμό εκβιασμού στην αδερφή της για να της μεταβιβάσει την εν λόγω περιουσία, δίχως να γνωρίζει ότι ήδη είχε περάσει στα δικά τους χέρια.
Από την πλευρά της η κατηγορούμενη, στην απολογία της επέμεινε πως όταν η αδερφή της βρισκόταν εν ζωή είχε πει στην ίδια ότι τα ακίνητα θα περνούσαν σε κείνη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 84χρονη όπως κατηγορείται και, αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, της επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 7 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ