Έλεγχοι στους Σοφάδες Καρδίτσας για περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών του δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

170

Συνελήφθησαν -2- ημεδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για -κατά περίπτωση- κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και αναζητείται -1- ακόμη

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων πραγματοποιήθηκαν, χθες (03-04-2024) και προχθές (02-04-2024), έλεγχοι σε επιχείρηση και αύλειο χώρο οικίας, αντίστοιχα, στους Σοφάδες Καρδίτσας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων αναφορικά με περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών του δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Στο πλαίσιο αυτών, συνελήφθησαν χθες (03-04-2024) το μεσημέρι στους Σοφάδες, -2- ημεδαποί, σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες -κατά περίπτωση- για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητείται -1- ακόμη ημεδαπός.

Ειδικότερα:

 στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση (μονάδα αποθήκευσης μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων), με τη συνδρομή μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης-γερανοφόρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -16- πηνία χαλκού κυκλικού σχήματος,
• -1- χάλκινο φύλλο περιτυλίγματος πηνίου (κέλυφος) &
• τμήμα χαλκού προερχόμενο από καλώδια,
συνολικού βάρους -660- κιλών.

Όπως προέκυψε από αρμόδιο υπάλληλο, πρόκειται για αφαιρεθέντες μετασχηματιστές του δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συνολικής εκτιμωμένης ζημίας -13.000- ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται, ενώ συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός (συγγενικό του πρόσωπο) που ανευρέθη στην επιχείρηση.

(επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό)

 στην δεύτερη περίπτωση, προχθές το βράδυ, στον αύλειο χώρο οικίας ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• καλώδια χαλκού τριών χρωμάτων, μήκους -1- μέτρου περίπου,
• καλώδιο μαύρου χρώματος, μήκους -1- μέτρου,
• -1- κοπίδι-φαλτσέτα &
• πλαστικό κάλυμμα καλωδίου χαλκού, μήκους -43- εκατοστών.

Όπως προέκυψε από αρμόδιο υπάλληλο, πρόκειται για αφαιρεθέντα καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του δικτύου του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., συνολικής εκτιμώμενης ζημίας -20- ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, είχε κηρυχτεί ανυπότακτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ