Η απόφαση του δικαστηρίου για τον 70χρονο που έβαλε φωτιά σε οικόπεδο γείτονα στην Ν. Αγχίαλο

2701

Καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 70χρονος ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό χθες στην Αγχίαλο, καθώς έβαλε φωτιά σε ξένο οικόπεδο στην γειτονιά του.

Μάρτυρας υπεράσπισης στην ακροαματική διαδικασία παρουσιάστηκε ο σύζυγος της κόρης του κατηγορούμενου, ο οποίος δήλωσε πως ο πεθερός του ήθελε απλά να καθαρίσει το χώρο γιατί είναι παρατημένος χρόνια, είναι φιλήσυχος άνθρωπος και δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό. Είχε επίσης λάβει κάποια μέτρα προστασίας, παίρνοντας μαζί του λάστιχο, ενώ ο χώρος βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και περιορίζεται στο πάνω μέρος από χαλικόδρομο.

Ο ίδιος ο 70χρονος, στην απολογία του, δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι υπήρχε απαγόρευση σχετικά, ενώ όπως είπε έβαλε την φωτιά για λόγους καθαρισμού του οικοπέδου του οποίου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Το έκανα γιατί το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει γεμίσει καιρό τώρα με ψηλά χόρτα, μαζεύονται φίδια,αρουραίοι, η δυσοσμία είναι αφόρητη. Έλαβα μέτρα πριν βάλω φωτιά, πήρα το λάστιχο έβρεξα περιμετρικά τοχορτάρι και το μπετό, είχα τα πράγματα υπό έλεγχο για να μην υποστεί κανείς ζημιά» ισχυρίστηκε.

Από πλευράς του ο συνήγορός του ζήτησε εξάντληση της επιείκειας του δικαστηρίου, καθώς όπως είπε «Είναι ίσως η χειρότερη περίοδος για να υπερασπίζεται κάνειςκατηγορούμενο για εμπρησμό…». Ο ίδιος έκανε λόγο για φωτιά απολύτως ελεγχόμενη, την οποία «έσβησε ο διοικητής της πυροσβεστικής με το πατάκι του αυτοκινήτου του»

«Δεν υπήρχε πρόθεση για δημιουργία πυρκαγιάς, έβαλε φωτιά με αγαθές προθέσεις για λόγους καθαρισμού» κατέληξε.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών, και του επέβαλε ποινήφυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ