Οικογενειακό δράμα στον Βόλο: Μητέρα έκλεβε σούπερ μάρκετ για να πάρει τη δόση της

736

Στο αυτόφωρο ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες η 30χρονη που συνελήφθη για κλοπές σε σούπερ μάρκετ της πόλης στις 2 και 8 Αυγούστου. Όπως έγινε γνωστό στην δικαστική αίθουσα η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, ενώ είναι μητέρα ενός 2χρονου μωρού το οποίο μεγαλώνει μόνη με την βοήθεια των δύο γονιών της.

Οι κλοπές για τις οποίες κατηγορούταν πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαφορετικά υποκαταστήματα της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ, από όπου η 30χρονη αφαίρεσε συσκευασίες βρεφικού γάλακτος σε σκόνη Frisolac και άλλα είδη τροφίμων.

Μάρτυρες υπάλληλοι που κατέθεσαν στην ακροαματική διαδικασία χθες, περιέγραψαν πως η δράστιδα έχει επαναλάβει αρκετές φορές την πράξη και έχει γίνει αντιληπτή από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων, ενώ σε προσπάθειές τους να την ακινητοποιήσουν εκείνη επιστρατεύει βρισιές και απειλές.

Μάρτυρας υπεράσπισης παρουσιάστηκε η μητέρα της 30χρονης η οποία δήλωσε πως η κόρη της κάνει χρήση ουσιών εδώ και περίπου δύο χρόνια, λίγο αφότου γέννησε το παιδάκι της, ενώ όπως είπε, είναι καλή και φροντιστική μητέρα.

«Απευθυνθήκαμε σε διάφορα κέντρα αποτοξίνωσης όλο αυτόν τον καιρό. Μας είπαν να μην της δίνουμε χρήματα γιατί θα τα χρησιμοποιεί για την δόση της. Έχω κάνει τα πάντα για να κάνω καλά το παιδάκι μου, όπου πήγαινε έτρεχα πίσω της…» είπε η ίδια ενώ συμπλήρωσε πως η 30χρονη έγινε τελικά δεκτή σε κλειστό πρόγραμμα αποτοξίνωσης ΙΑΝΟΣ στην Θεσσαλονίκη, και αναμένεται να το ξεκινήσει στις 17/8.

Το πρόγραμμα απεξάρτησης διαρκεί 21 μέρες και στην συνέχεια η οικογένεια σκοπεύει να μετακομίσει στις Σέρρες, όπου η 30χρονη θα συνεχίσει σε 6μηνο πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης.

Η ίδια η κατηγορούμενη στην απολογία της παραδέχθηκε τις πράξεις της και επιβεβαίωσε πως θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα επειδή «πρέπει».

Εισαγγελέας και Πρόεδρος επισήμαναν στην 30χρονη την σοβαρότητα της προσπάθειας που οφείλει να κάνει για να απεξαρτηθεί, καθώς σε άλλη περίπτωση τίθεται θέμα αφαίρεσης γονικής μέριμνας.

«Πρέπει να προσπαθήσετε κυρίως για το παιδάκι σας, και έπειτα για τον εαυτό σας και τους γονείς σας. Διαφορετικά οι αρχές θα αναγκαστούν να σας πάρουν το παιδί, και η επιμέλεια του δεν θα πάει στους γονείς σας, καθώς αφού ζείτε μαζί τους, θα εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένο σε περιβάλλον όπου θα έρχεται σε επαφή με χρήστες. Θα πάει σε ανάδοχη οικογένεια ή σε υιοθεσία, θα το χάσετε» τόνισαν.

Η 30χρονη κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή, ως τελευταία ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της ζωή της και του παιδιού της.

Η ίδια είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάιο για ακόμη τρία ανάλογα περιστατικά κλοπών σε φυλάκιση 30 ημερών με αναστολή, ενώ σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για 4 επιπλέον κλοπές σε σούπερ μάρκετ μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 30χρονη συνήθως αφαιρεί ακριβά βρεφικά γάλατα σε σκόνη τα οποία εν συνεχεία πουλάει σε διακινητές ουσιών για να εξασφαλίσει την δόση της.

Οι γονείς της, οι οποίοι φροντίζουν την ίδια και το εγγόνι τους, ήταν σε αναζήτηση προγράμματος απεξάρτησης για την κόρη τους εδώ και αρκετό καιρό. Η μητέρα της 30χρονης κατήγγειλε, σε δηλώσεις της έξω από την δικαστική αίθουσα, κύκλωμα Ρομά διακινητών στην Νεάπολη και ζήτησε την κινητοποίηση των αρχών.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ