Πρώτος σε ψήφους ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης – Εξελέγησαν οι έξι στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου

228

Πρώτος σε ψήφους αναδείχτηκε για δεύτερη φορά ο αντιπρύτανης κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης ο οποίος μαζί με άλλους πέντε εξελέγη στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εκλογές, οι δεύτερες μέσα στην τρέχουσα ακαδημαϊκοί χρονιά, πραγματοποιήθηκαν χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη συμμετοχή των μελών να είναι εντυπωσιακά υψηλή. Ειδικότερα από τους 696 καθηγητές ψήφισαν οι 680, δηλαδή ποσοστό 97%. Μάλιστα βρέθηκαν και πέντε λευκά.
Οι έξι υποψήφιοι που εκλέγονται στο Συμβούλιο Διοίκησης, είναι οι εξής: Χαράλαμπος Μπιλλίνης, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης,
– Γεωργία Ανδρέου, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Ιωάννης Θεοδωράκης, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Γεώργιος Σταμούλης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Παντελεήμων Μπάγκος, καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τους έξι οι τέσσερις, οι κ.κ. Μπιλλίνης, Ανδρέου, Θεοδωράκης, Μπάγκος, είχαν εκλεγεί και στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Ωστόσο, σε αυτή δεύτερη εκλογική μάχη δεν εκλέχτηκαν οι κ.κ. Δαναλάτος και Μυστακίδης, καθώς από τη Γεωπονική Σχολή εξελέγη ο κ. Εξαδάκτυλος και από την Πολυτεχνική Σχολή ο κ. Σταμούλης.
Ο κ. Μπιλλίνης ήταν στη χθεσινή εκλογή πρώτος σε ψήφους, όπως συνέβη τον Οκτώβριο. Πιο συγκεκριμένα έλαβε 192 ψήφους, έχοντας μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη κ. Ανδρέου που έλαβε 62 ψήφους.
Το γεγονός ότι ο κ. Μπιλλίνης εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημιουργεί και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να είναι και το φαβορί για να αναλάβει καθήκοντα πρύτανη. Βέβαια υπάρχει η πικρή εμπειρία της εκλογής του περασμένου Οκτωβρίου, όπου οι έξι εκλεγέντες στο συμβούλιο διοίκησης είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες των τριών ατόμων, και αποτέλεσμα δεν υπήρξε για την εκλογή πρύτανη. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον αυτή τη φορά το Πανεπιστήμιο δεν θα οδηγηθεί σε ένα νέο αδιέξοδο.
Πλέον οι έξι εκλεγέντες θα συνεδριάσουν για να αρχίσουν την επιλογή των πέντε εξωτερικών μελών, καθώς το συμβούλιο διοίκησης είναι 11μελές. Μόλις συγκροτηθεί το 11μελές συμβούλιο διοίκησης, τότε θα εκλεγεί ο πρύτανης που πρέπει να προέρχεται από τα έξι μέλη ΔΕΠ.
Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο συμβούλιο διοίκησης ως εξωτερικά μέλη, έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ