Τα δύο σενάρια της Αστυνομίας για τον εμπρησμό βενζινάδικου στον Βόλο [βίντεο]

633
Στιγμιότυπο από βενζινάδικο στο κέντρο της Αθήνας, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ξημερώματα Παρασκευής. Ώρα 01.30. Ένας άνδρας καταγράφεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης να εισέρχεται σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Λαρίσης, στον Βόλο και να αδειάζει ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό γύρω από τις αντλίες καυσίμων.

Στη συνέχεια φτιάχνει ένα “μονοπάτι”, βγαίνει εκτός του χώρου και βάζει φωτιά. Το βενζινάδικο τυλίγεται στις φλόγες μέσα σε δευτερόλεπτα.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βόλου, καθώς λόγω των εύφλεκτων καύσιμων υλών, θα μπορούσε να έχει προκληθεί μεγάλη καταστροφή.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr δύο είναι τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία, την ώρα που οι έρευνες εστιάζονται στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Το πρώτο σενάριο αφορά σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει ψυχικό πρόβλημα και για λόγους εκδίκησης ήθελε να προκαλέσει ζημιά στην επιχείρηση καυσίμων. Κινήθηκε μόνος του, χωρίς υποδείξεις και προσπάθησε να κάνει στοχευμένο κακό.

Το δεύτερο σενάριο αφορά σε χτύπημα από τη μαφία. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τέτοια αντίστοιχα χτυπήματα αποτελούν ισχυρά μηνύματα του κόσμου της Greek mafia είτε σε πελάτες που δεν ενδίδουν σε εκβιασμούς είτε λόγω διαφορών που μπορεί να έχουν προκύψει. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει βενζινάδικα να παραδίδονται στις φλόγες και να “συμμετέχουν” σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.

Πάντως, η ιδιοκτησία του πρατηρίου υγρών καυσίμων δίνει αμοιβή σε όποιον γνωρίζει πληροφορίες για τον εντοπισμό του δράστη.

Το θέμα απασχόλησε την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου με την δημοσιογράφο του TheNewspaper.gr Εύη Ράπτη, να δίνει το ρεπορτάζ.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ