Θεσσαλία: Σε ειδικό καθεστώς πριμοδότησης το 2% των υποψηφίων των πανελλαδικών

170

Σύντομα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την ένταξη των πλημμυροπαθών μαθητών της Θεσσαλίας στο ειδικό καθεστώς πριμοδότησης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Σχολικού έτους 2023-2024.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα στο περιθώριο της παρουσίασης του έργου κατασκευής Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βελεστίνο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή υπήρξε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, ώστε τα παιδιά των περιοχών που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να υπαχθούν στην υπουργική απόφαση, που θα τους δίνει τη δυνατότητα σε ποσοστό 2% στις πανελλαδικές εξετάσεις, να έχουν τη διαφορετική μεταχείριση.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επισήμανε ότι ήδη έχουν σταλεί στο υπουργείο τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να εκδοθεί στη συνέχεια η υπουργική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρέτας με επιστολή στο υπουργό Παιδείας περιέγραφε το πρόβλημα και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «με τη βεβαιότητα ότι κατανοείται το πρόβλημα και με βάση όσα ίσχυσαν κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ζητώ να λάβετε ειδική μέριμνα για τους τελειόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό έτος 2023 – 2024, εντάσσοντας τους πλημμυροπαθείς υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων στο ειδικό ποσοστό πριμοδότησης των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό».

Πηγή: taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ