Λαρισαίοι …βάφτισαν παραλία στην Καβάλα!

1319

Μια ιστορία που αφηγείται ο Κώστας Παπακοσμάς σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα kavalanews.gr μας κάνει γνωστό ότι στην Καβάλα υπάρχει παραλία με το όνομα του ιστορικού χωριού της Λάρισας “Ραψάνη” και μάλιστα την βάφτισαν δύο Λαρισαίοι!

Στην ιστοσελίδα το άρθρο αναφέρει τα εξής:

«Θα επιμένουμε να προσδοκούμε το… καλοκαίρι, έτσι μια ακόμα παραλία της πόλης μας. Αυτή της “Ραψάνης”.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι πολύ παλιά, τον Αύγουστο του 1941, τότε η παραλία ονομάζονται παραλία “Φαλήρου” από το κοσμικό κέντρο που υπήρχε και στέγαζε παράλληλα το Δημοτικό Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Μεταπολεμικά δυο στρατιώτες από την Ραψάνη της Λάρισας “μένοντας” στην Καβάλα έδωσαν το όνομα του χωριού τους στην μικρή ψαροταβέρνα που δημιούργησαν.

Η ακτή προσιτή για τις συνοικίες γύρω από αυτή ήταν η ανάσα δροσιάς για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Το κτίριο, το δεύτερο αριστερά, που σήμερα, μια άλλη κατασκευή στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο, ήταν τα Λουτρά “Τερμεντζή”, Θερμά Θαλάσσια Λουτρά για όλες τις παθήσεις. Διακρίνονται στο βάθος οι Αποθήκες ξυλείας Αποστολόπουλου, το σπίτι του αειμνήστου Αλέκου Δημόπουλου και στο.. βουνό η συνοικία της Αγίας Παρασκευής αλλά και το στρατιωτικό κτίριο μέσα στο σημερινό στρατόπεδο “Καρακώστα”».

Το visitkavala.gr αναφέρει ότι η παραλία Ραψάνη φαντάζει ιδανική για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν από την πόλη της Καβάλας και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια βουτιά, αφού βρίσκεται κεντρικά, δίπλα ακριβώς στο Δημοτικό Πάρκο Φαλήρου. Άμμος, ρηχά νερά, ντουζιέρες και αποδυτήρια – και μία ταβέρνα στα δυο βήματα, σε περίπτωση που θέλετε να τσιμπήσετε κάτι χωρίς να μετακινηθείτε καθόλου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ