Τεχνητή Νοημοσύνη για τη διευκόλυνση των μεταναστών στην Ευρώπη

423

EasyRights – μια νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία θα προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες για μετανάστες μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων νέων τεχνολογιών.Η Λάρισα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του έργου εμπλέκοντας τρεις σημαντικούς φορείς της πόλης, το Δήμο Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι που δραπετεύουν από την καταπίεση, τον πόλεμο και τη φτώχεια, παίρνουν το ρίσκο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για να οικοδομήσουν μια ασφαλέστερη και πιο ευημερούσα ζωή. Φτάνοντας στον προορισμό τους, ωστόσο, η καλύτερη ζωή που ονειρεύονται απέχει ακόμη έναν κόσμο μακριά.
Προκλήσεις όπως τα γλωσσικά εμπόδια, οι πολιτισμικές διαφορές, η γραφειοκρατική πολυπλοκότητα και η έλλειψη γνώσης των βασικών δικαιωμάτων τους, γεννά το αίσθημα της μη αποδοχής από τις κοινότητες υποδοχής και ως εκ τούτου ο αγώνας της ένταξής τους στην εργασία και την κοινωνία καθίσταται δύσκολος ενισχύοντας το αίσθημα της απομόνωσης.
To “easyRights”, ένα νέο πρόγραμμα υπό τον συντονισμό της Πολυτεχνικής Σχολής του Μιλάνο και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, ΜΚΟ, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Νορβηγία, την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ως στόχο να διευκολύνει την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στις κοινότητες υποδοχής.
Η Λάρισα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του έργου εμπλέκοντας τρεις σημαντικούς φορείς της πόλης, το Δήμο Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής H2020 (αρ. συμφωνίας No 870980), συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας (NLP), με μεθόδους hackathon, για να απλοποιήσει την πρόσβαση σε πολύπλοκες διοικητικές υπηρεσίες, ευνοώντας την σύμπραξη μεταξύ των μεταναστών και της δημόσιας διοίκησης για να βοηθήσουν τους νεοαφιχθέντες μετανάστες να ασκήσουν ευκολότερα τα δικαιώματά τους, βελτιώνοντας παράλληλα τις γλωσσικές τους δεξιότητες.
Το easyRights θα δοκιμάσει αρχικά την προσέγγισή του εστιάζοντας στις διαφορετικές ανάγκες εξυπηρέτησης στις πόλεις Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, Λάρισα της Ελλάδας, Μάλαγα της Ισπανίας και Παλέρμο της Ιταλίας.
Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του έργου στις Βρυξέλλες, ο συντονιστής του έργουδήλωσε: «Αυτό το έργο και η συνεργασία είναι εξαιρετικά σημαντική για να διασφαλιστεί ότι οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο είναι σε θέση να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους, ώστε να μπορούν να συνεισφέρουν ενεργά στην κοινωνία. Συλλογικά, οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών και οι κοινότητες θα επιτύχουν ασφαλέστερες, χαρούμενες, υγιέστερες και ευημερούσες κοινότητες, αν κανείς δεν μείνει πίσω».

Επιπλέον πληροφορίες:
Για περεταίρω πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου www.easyrights.eu
Το έργο easyRightsξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και έχει διάρκεια 30 μήνες.
Το έργοeasyRightsέχειλάβει χρηματοδότηση απότοπρόγραμμαέρευνας και καινοτομίας τηςΕυρωπαϊκήςΈνωσηςHorizon 2020 με αριθμό συμφωνίαςNo 870980.
Στοιχείαγιατιςεισροές των τελευταίων χρόνων μπορείτε να βρείτε εδώPewResearchCenterStudy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ