Παρουσιάστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» για την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων

316

Στην παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ», για την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια, προχώρησαν χθες (18/06), στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η πλατφόρμα αυτή, η οποία δημιουργήθηκε μέσα σε ένα διάστημα δύο μηνών, φιλοδοξεί να καταγράψει για πρώτη φορά όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, σε πρώτη φάση αυτές που ανήκουν στη ΓΓΑ και στους δήμους, ενώ σε επόμενο στάδιο θα επεκταθεί στις εγκαταστάσεις που ανήκουν σε Περιφέρειες, Ομοσπονδίες, Σωματεία, αλλά και ιδιώτες.

«Πρόκειται για ακόμη μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της αναγκαιότητας στήριξης, ανάπτυξης και ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη ότι ο «ΠΕΛΟΠΑΣ» έρχεται για να βάλει τάξη στην άναρχη κατανομή εγκταστάσεων διοργανώσεων, αλλά και πόρων.

«Θα μας επιτρέψει», επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, «να γνωρίζουμε την παλαιότητα, τις ελλείψεις, αλλά και το βαθμό προόδου της αδειοδότησης κάθε εγκατάστασης» και κατέληξε χαρακτηρίζοντας «εθνικό στόχο» τη μετάβαση του ελληνικού αθλητισμού στην ψηφιακή εποχή.

«Είναι ανάγκη να βάλουμε σε μία σειρά το ζήτημα της αδειοδοσίας των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στους Δήμους. Μέσα σε δύο μήνες, στήσαμε μία πλατφόρμα που βάζει τα πράγματα σε μία τάξη», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο «ΠΕΛΟΠΑΣ» θα τεθεί σε λειτουργία από την προσεχή Δευτέρα (22/06) και ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε την ανάγκη οι δήμοι να ανεβάσουν στην πλατφόρμα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στη δικαιοδοσία τους, ώστε να συνεισφέρουν στη χαρτογράφηση του τοπίου.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ