Συνάντηση Ζέρβα – Σπυράκη: Πράσινη οικονομία και ψηφιακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο των συζητήσεων

328

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Αυγούστου, στο Δημαρχείο της πόλης.

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η χρησιμότητα και η δυνατότητα αξιοποίησης της χρηματοδότησης των Δήμων, απευθείας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ευρωβουλευτής παρουσίασε αναλυτικά τους νέους άξονες στους οποίους κινείται η Ένωση και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πράσινη οικονομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε τη σημασία κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου που είναι διαθέσιμο και παρουσίασε τις μέχρι τώρα ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης στους παραπάνω τομείς. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σχετικά με τα περιβαλλοντικά όσο και στη δημιουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού που λειτουργεί ήδη και θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο, σε συνεργασία με τεχνολογικό κολοσσό. Επισήμανε δε την ανάγκη τόσο οι Δήμοι, όσο και η χώρα συνολικά να αξιοποιήσουν με τον πιο αποδοτικό τρόπο το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων προς ανάσχεση της ύφεσης με σκοπό τη γρήγορη ανάκαμψη.

Ακολούθως συζητήθηκαν οι νέες προτεραιότητες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα η αναγκαιότητα υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής, η γρήγορη και έγκαιρη αποπεράτωση όσων ήδη βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και ενόψει μάλιστα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο σχεδιασμός για την επόμενη δεκαετία.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία ιδιαίτερα σε τομείς που παρακολουθεί επισταμένως η κ. Σπυράκη.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ