Mεγάλη τράπεζα της χώρας επενδύει στη Μαγνησία

184

Δύο, αν μη τι άλλο, «πρωτότυπες» βεβαιώσεις παραγωγού χορήγησε η ΡΑΑΕΥ, με αποφάσεις της (21/1/24). Και τούτο καθώς αυτές αφορούν δύο φωτοβολταικά έργα, όχι κάποιου ενεργειακού ομίλου, αλλά μιας τράπεζας.

Πρόκειται για τη θυγατρική της Eurobank, «Eurobank Ανανεώσιμες Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» με τον διακριτικό τίτλο “EuroRES”, η οποία συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι και ήδη έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται στην ανερχόμενη αγορά των ΑΠΕ.

 

 

Ειδικότερα, οι δύο βεβαιώσεις παραγωγού που χορήγησε η ΡΑΑΕΥ στην «Eurobank Ανανεώσιμες Μ.Α.Ε.» αφορούν:

  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 5.1456 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 5.1456 MW στη θέση Σούρπη, της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης, του Δήμου Αλμυρού, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 4.77576 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 4.77576 MW στη θέση Γυρτώνη, της Δημοτικής Ενότητας Μακρυχωρίου, του Δήμου Τεμπών, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι σχετικές αιτήσεις υποβλήθηκαν από την εταιρεία στη Ρυθμιστική Αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2023 και οι άδειες έχουν διάρκεια ισχύος 25 ετών (έως 21 Ιανουαρίου 2049).

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ «ΣΤΟΙΧΕΙΑ» ΤΗΣ “EURORES”

Η Eurobank Ανανεώσιμες Μ.Α.Ε. συστάθηκε στις 27 Ιουλίου 2023, σηματοδοτώντας την είσοδο της Eurobank, πέραν της χρηματοδότησης έργων «πράσινης» ενέργειας και στην αγορά των ΑΠΕ με δικό της εταιρικό όχημα.

Στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάνονται:

  • Η έρευνα, η μελέτη, η αδειοδότηση, η εγκατάσταση, η λειτουργία και η εκμετάλλευση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ιδίως από ΑΠΕ και συγκεκριμένα: Αιολική ενέργεια, Ηλιακή ενέργεια, Βιομάζα και λοιπές ΑΠΕ, όπως εκάστοτε ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.
  • Η διάθεση της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο χαμηλής ή μέσης τάσης ή στο διασυνδεδεμένο σύστημα υψηλής τάσης ή όπου αλλού προβλέπεται σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
  • Η κατασκευή έργων με το ανώτερο αντικείμενο (οικοδομικές, χωματουργικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες) και η εκμετάλλευσή τους.
  • Η εμπορία εξοπλισμού έργων ΑΠΕ και εν γένει έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Η εν γένει κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Παράλληλα, για την επίτευξη του σκοπού της η εταιρεία μπορεί:

α) Να ιδρύει ή και να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, οποιουδήποτε εταιρικού τύπου.

β) Να συνεργάζεται με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο με οποιοδήποτε τρόπο.

γ) Να ιδρύει υποκαταστήματα ή πρακτορεία ή γραφεία οπουδήποτε.

δ) Να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε επιχείρηση ημεδαπή ή αλλοδαπή με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό.

ε) Να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή άλλων οργανισμών ή δημοσίων επιχειρήσεων ή ΝΠΙΔ υποχρεούμενων από το νόμο, για έργα και προμήθειες αυτών, να διενεργούν δημόσιους διαγωνισμούς, με αντικείμενο συναφές με τους σκοπούς της εταιρείας.

στ) Να παρέχει εγγυήσεις σε τρίτους, εξαιρουμένων των προσώπων που εμπίπτουν στη διάταξη του άρθρου 23α του ΚΝ.2190/20,προς εξασφάλιση πιστώσεων προς αυτούς, με σκοπό την εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεών τους προς την εταιρεία, στο πλαίσιο του σκοπού της και

ζ) Να εκμισθώνει και να εκμεταλλεύεται ακίνητα οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην Ελλάδα ή την αλλοδαπή.
Η σύσταση της εταιρείας έγινε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 350.000 ευρώ, με μοναδική μέτοχο την «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» και το οποίο καταβλήθηκε στο σύνολό του με μετρητά στις 8 Σεπτεμβρίου 2023. Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank Ανανεώσιμες Μ.Α.Ε. συμμετέχουν ο Φίλιππος Καραμανώλης, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου, ως Αντιπρόεδρος και ο Κωνσταντίνος Παύλου, ως μέλος.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ